Home Multimédiá Mutoh: nová tlačiareň XpertJet XPJ-1642WR

Mutoh: nová tlačiareň XpertJet XPJ-1642WR

464
0

Mutoh Europe nv, predstavil svoju digitálnu atramentovú tlačiareň na vodnej báze XPJ-1642WR.

Tlačiareň XpertJet 1642WR, (CMYK, 162 cm) vyrobená a skonštruovaná v Japonsku je založená na novej platforme tlačiarní XpertJet spoločnosti Mutoh. Obsahuje dve extra široké tlačové hlavy AccuFine s 1600 tryskami novej generácie, inštalované v rozloženom usporiadaní. Nové hlavy ponúknu najlepšiu presnosť umiestnenia kvapiek vo svojej triede. V kombinácii s novou patentovanou technológiou i -screen Mutoh – budú nové tlačové hlavy poskytovať výnimočnú kvalitu tlače pri vysokých produkčných rýchlostiach. XpertJet 1642WR bude ponúkať výrobné rýchlosti až 61 m²/h. Maximálna produkčná ráchlosť stroja je 98 m²/h.

Cielená na sublimačný trh bude XpertJet 1642WR poskytovať vysokokvalitnú grafiku na prenos na všetky možné flexibilné a tuhé polyesterové materiály: textilnú dekoračnú grafiku a displeje v obchodoch, jemné nápisy a grafiku na akcie a veľtrhy, dekorácie do domu, vlajky a vývesné štíty, športové potreby (snowboardy, helmy), pomôcky (hrnčeky, dáždniky, podložky pod myš) a odevy (rýchla móda, blúzky, športové oblečenie, outdoorové bundy, tričká). Tlačiareň bude tiež tlačiť priamo na uzavreté poťahované polyesterové tkaniny alebo zmiešané vlákna.

Aby sa dala použiť čo najširšia škála papierov na sublimáciu, má tlačiareň valce s nastaviteľným tlakom, ktoré je možné aj jednotlivo deaktivovať. Môžu byť použité štyri rôzne výšky hlavy, od 1,5 mm do 4 mm.

inks mutoh web
Mutoh: atramenty DS3 HC

Aby sa zaistil nepretržitý objem výroby, nová 1642WR obsahuje automatickú jednotku na kontrolu trysiek, ktorá automaticky detekuje chýbajúce trysky a vyčistí ich. Stroj môže byť tiež vybavený tromi rôznymi motorizovanými návinovými  systémami pre hmotnosti média 30 kg, 40 kg a 100 kg. K dispozícii je predná jednotka na sušenie médií a vymeniteľné filtre na zachytávanie hmly.

Nová XpertJet 1642WR je dodávaná so sublimačným atramentom HC novej generácie Mutoh DS3 radu HC. HC znamená „zvýšené množstvo farbiva“, čo znamená zníženú spotrebu atramentu, rýchlejšie schnutie a kompatibilitu s ľahkými papiermi. Nové atramenty sa dodávajú v odplynených 1 kg vreckách pre spoľahlivé tryskanie, vynikajúcu definíciu obrazu a ostrosť.

XPJ-1642WR integruje všetky známe funkcie Mutoh XpertJet, t. j. osvetlenú tlačovú platformu, opakovane použiteľné atramentové kazety a zdokonalený rolovací systém s novými prírubami na podávanie médií.

Nová waterbase tlačiareň XPJ-1642WR kombinuje existujúce a úplne nové základné technológie Mutoh:

  • Vodou riediteľná atramentová tlač do 1625 mm (63,97 palcov) – 4 farebné nastavenia
  • Úplne nová technológia tlačovej hlavy AccuFine s technológoiu DropMaster
  • Nová technológia pásovania i-screen poskytuje výnimočnú kvalitu tlače
  • Štyri rôzne výšky tlačovej hlavy
  • Integrovaná predná sušiaca jednotka médií
  • Integrované vymeniteľné filtre na zachytávanie hmly
  • Maximálna produkčná rýchlosť: 98 m²/h
  • Podsvietené tlačové lôžko pre kontrolu viditeľnosti úloh
  • Vylepšená manipulácia s médiom a transport
  • Pripravené pre objemovú tlač: 30, 40 alebo 100 kg motorizované navíjacie systémy
  • Enviromentálne zodpovedná tlač – vysoká úroveň bezpečnosti operátoraDropMaster2 vykoná automatické obojsmerné zarovnanie prostredníctvom vstavaného farebného senzora.
  • FeedMaster vykoná automatické prispôsobenie podávania papiera.
  • Výber oblasti trysiek eliminuje prestoje tým, že umožňuje používateľovi vybrať aktívne bloky trysiek v prípade, že chýbajúce trysky nie je možné obnoviť. Túto funkciu je možné použiť automaticky v kombinácii s integrovanou jednotkou na kontrolu trysiek alebo manuálne operátorom.
  • Program Media Tracker pred vybratím z tlačiarne vytlačí čiarový kód na používaný kotúč. Keď znova vložíte ten istý kotúč, integrovaný farebný snímač XPJ-1642WR naskenuje čiarový kód a zariadenie vám oznámi, koľko metrov na ňom zostáva.

DropMaster ™ je revolučná technika automatizácie tlače, ktorá eliminuje potrebu ťažkopádnych a časovo náročných úprav tlačiarne závislých od médií. DropMaster automaticky prepočítava a upravuje jedno/obojsmerné načasovanie striekania jednotlivých kvapiek atramentu. Robí to bez ohľadu na rozlíšenie a rýchlosť tlače.

  • zaisťuje najvyššiu presnosť umiestnenia bodov jednosmerne aj obojsmerne
  • eliminuje potrebu individuálnych úprav hlavy podľa jednotlivých typov médií
  • automaticky prepočíta a upraví vzdialenosť vystreknutia atramentu medzi tlačovými hlavami a povrchom média
pa large company ourcompany banner1 WEB

Mutoh Europe nv je dcérskou spoločnosťou a obchodnou jednotkou pre región  EMEA (Európa, stredný východ a Afrika) spoločnosti Mutoh Industries Co. Ltd., so sídlom v Japonsku, existujúcej od roku 1952. Trh EMEA obsluhuje prostredníctvom  sídla v Belgicku a ďalších miestnych pobočiek v Nemecku a severnej Európe. Na Slovensku ponúkajú tlačiarne Mutoh firmy DT-TRADING  a Uhal trade.

MUTOH LOGO