Home Prax Ako na... Akadémia Guandong: tipy pre dobrú tlač (3)

Akadémia Guandong: tipy pre dobrú tlač (3)

322
0

Ako viacerí výrobcovia materiálov, aj Guandong ponúka svojim zákazníkom praktické tipy a užitočné rady ako postupovať pri ich spracúvaní a aplikácii.

Akadémia Guandong Tip č. 3:

Tlač textilných médií

Textil získava na trhu digitálnej tlače čoraz väčší priestor a vďaka svojim technickým vlastnostiam, ako aj nízkej hmotnosti, prenosnosti a kvalite potlače sa úspešne presadzuje ako médium pre vizuálnu komunikáciu. Vzhľadom na svoju špecialitu a jedinečnosť si textil vyžaduje správne zaobchádzanie a preto Guandong pripravil praktického sprievodcu o najefektívnejších  profesionálnych trikoch.

Tlač na textílie si vyžaduje v porovnaní so samolepiacimi materálmi trochu väčšiu starostlivosť, pretože textílie nie sú podložené linerom a správajú sa inak počas procesu – či už pri tlači, alebo rezaní.

1, Pri vkladaní kotúča textílie do stroja musí byť médium dokonale zarovnané (ilustrácia vľavo).

2, Tkanina musí byť dokonale priliehať ku kotúču prevíjača, musí byť dokonale napnutáa mala by byť ťahaná od stredu – nie od bokov ( ilustrácia vpravo).

3, Ďalšie opatrenia, ktoré je potrebné vykonať pri tlači na textílie v systémoch roll-to-roll:

  • Znížte nasávanie na maximum, alebo ešte lepšie ho vypnite.
  • Znížte prevádzkové teploty.
  • Ak je to možné, tlačte s hlavou vo vysokej alebo strednej polohe (ak to nemá vplyv na kvalitu).
  • Na tlač a rezanie odporúčame použiť materiál, ktorý bol správne napnutý iba pomocou prvého a posledného prítlačného valca, pričom všetky ostatné odstráňte alebo vylúčte. Pretože valce v tlačových a rezacích systémoch sú veľmi úzke a vyvíjajú tlak iba v jednom bode, čo vytvára vlny a záhyby medzi jedným a druhým valcom.
Guandong logo