Home Prax Ako na... Akadémia Guandong: tipy pre dobrú tlač (2)

Akadémia Guandong: tipy pre dobrú tlač (2)

323
0

Ako viacerí výrobcovia materiálov, aj Guandong ponúka svojim zákazníkom praktické tipy a užitočné rady ako postupovať pri ich spracúvaní a aplikácii.

Akadémia Guandong Tip č. 2:

Ako vytlačiť a vyrezať Mak Floor

Mak Floor je Guandong podlahový grafický film na priamu tlač, ktorý – vďaka svojej protišmykovej certifikácii R13 – možno aplikovať na steny, plošiny, vyhradené plochy, mokré podlahy a schody. Ďalej zaručuje najvyššiu výkonnosť v oblasti vnútornej bezpečnosti, pretože spĺňa samozhášaciu certifikáciu B1. Vďaka svojim 550 mikrónom a výraznej hmatateľnej drsnosti je Mak Floor bezpochyby jedným z najhrubších a najšmykľavejších filmov Floor Graphics na trhu.

makfloor
Guandong: Mak Floor

1, TLAČ Pretože toto médium má veľmi drsný povrch, odporúča sa vždy tlačiť s nasatavením „vysokej hlavy“, aby sa zabránilo kontaktu hlavy s médiom a následnému  poškriabaniu.

tip2

2, REZANIE Ak je to možné, je lepšie Mak Floor rezať pomocou plochého rezania, alebo frézky. V každom prípade je dôležité vedieť, že spotreba čepelí bude kvôli kremíkovému ošetreniu na povrchu (táto rada sa väčšinou vzťahuje na roll to rol systémy) väčšia. Ak režete na kotúčovom zariadení a nie na plocho, odporúča sa ponechať prvý a posledný prítlačný valček mierne mimo tlačenú plochu médiá (pozri obrázok vpravo). Tento trik zabráni strate malých zvyškov kremíka z média. Drsný povrch fólie zvýši opotrebovanie prítlačných valcov. Materiál aj rýchlo opotrebuje rezaciu čepeľ kvôli prítomnosti kremíka na povrchu. Všetky fólie tohto druhu sú svojou povahou „náročné na spotrebu čepelí “.

3, ČISTENIE Systémy roll to roll vždy odporúčame kontrolovať a čistiť tak často, ako je to možné na valcoch sa môžu hromadiť malé zvyšky v dôsledku nepretržitého pohybu média tam a späť počas tlače a rezania.

Guandong logo