Home Design Fedrigoni: šiesta akvizícia – NewCo a udržateľné luxusné obaly

Fedrigoni: šiesta akvizícia – NewCo a udržateľné luxusné obaly

466
0

Fedrigoni získal od spoločnosti Tecnoform 70% podiel na firme NewCo, ktorá bude produkovať vnútorné prvky pre luxusné obaly z tepelne tvarovanej celulózy.

Ide už o šiestu akvizíciu za menej ako tri roky, ktorou Fedrigoni, svetový líder v oblasti špeciálnych papierov a samolepiacich materiálov, posilňuje svoju stratégiu premeny obalových výrobkov z plastov na papier, ako jedného zo základných cieľov skupiny v oblasti udržateľnosti do roku 2030.

Dohoda je so spoločnosťou Tecnoform, v Colorno (Parma), ktorá sa špecializuje na tepelne tvarované prvky na balenie. Fedrigoni nadobúda 70% podiel v Spinn Off firme NewCo, pričom zvyšných 30% si ponechá Tecnoform.

NewCo bude vyrábať vnútorné prvky pre škatule, puzdrá a balenia na luxusné predmety, kozmetiku, módu, hračky a potraviny, výlučne z tepelne tvarovanej, biologicky odbúrateľnej a ekologickej celulózy.

tempsnip web
Foto: Tecnoform

Spoločnosť Tecnoform sa zameriava na vývoj inovatívnych obalových výrobkov, kde  je potrebné nahradiť plast tepelne tvarovanou celulózou patentovanou technológiou na spracovanie celulózových vlákien a použiť certifikované, patentované obalové riešenia, ktoré sú vysoko inovatívne a šetrné k životnému prostrediu. To sa spočiatku zameria na sektor kozmetiky a špičkových parfumov. Aplikácie však sú nekonečné, od  luxusných predmetov po technológie, od šperkov po hodinky a balíky potravín a elektronického obchodu, pričom Fedrigoni sa zameriava na rozšírenie tohto podnikania tak, aby dosiahol obrat 25 miliónov v nasledujúcich 2-3 rokoch.

Marco Nespolo
Fedrigoni: Marco Nespolo

„Dohoda so spoločnosťou Tecnoform je novým míľnikom na ceste k inováciám, ktoré ponúka trh s výkonnejšími náhradami papiera za plasty. Toto je jeden z našich hlavných prameňov politiky udržateľnosti, pre ktorú sme si stanovili náročné ciele do roku 2030,“ uviedol Marco Nespolo, generálny riaditeľ skupiny Fedrigoni. „Sektor luxusných obalov je pre nás mimoriadne dôležitý a veríme, že môžeme prispieť k tomu, že ho budeme viesť na globálnej úrovni spôsobom šetrným k životnému prostrediu a vďaka doteraz získanému know-how, synergii s ostatnými aktivitami a možnosťou globalizácie podnikania, ho rozšírime z Európy do Ameriky a Ázie “.

Spokojnosť vyjadril aj Alessandro Groppi, generálny riaditeľ spoločnosti Tecnoform. „Naše dve spoločnosti sú veľmi dobre zladené,“ vysvetlil, „a skúsenosti spoločnosti Fedrigoni v sektore luxusných obalov, jeho znalosti procesov a výroby, pridané do globálneho rozmeru, budú zásadné v pomoci pri vyvíjaní nových a vysoko inovatívnych riešení“.

Fedrigoni, iba za ostatných 18 mesiacov získal v sektore samolepiacich materiálov  pozíciu tretieho hráča na svete. Od začiatku roku 2020 spoločnosť získala taliansku Ritramu, mexickú IP Venus, americkú Acucote a Ri-Mark, jedného z hlavných distribútorov v Mexiku.

Fedrigoni

Od roku 1888 Fedrigoni vždy znamenal excelentnosť vo výrobe špeciálnych papierov. Skupina je jeden z veľkých európskych hráčov vo výrobe a predaji rôznych papierov s vysokou pridanou hodnotou používaných na balenie a grafiky, ako aj prémiových produktov pre označovanie a iných samolepiacich materiálov. S viac ako 4 000 zamestnancami v Taliansku a zahraničí a 25 000 výrobkami, ktoré predáva a distribuuje vo viac ako 130 krajinách sveta. Vďaka nedávnym akvizíciám si získala aj pozíciu tretieho globálneho hráča vo svete samolepiacich materiálov. Skupina Cordenons a historická značka Fabriano sú súčasťou divízie Paper, s Arconvertom, Manterom, Ritramou (od februára 2020), IP Venus (od decembra 2020), Acucote a RiMark (od júna 2021), ktoré sú súčasťou divízie Samolepiacich materiálov. Americký distribútor, GPA, je tiež súčasťou skupiny.

logo

Tecnoform

Od roku 1977 sa spoločnosť Tecnoform špecializuje na výrobu tepelne tvarovaných  obalov. V roku 2000 sa stala vedúcou spoločnosťou v Európe pre výrobu interiérových boxov pre kozmetiku a módny priemysel. Okrem sveta luxusu sa v poslednom desaťročí spoločnosť zameriava na trh s potravinami, pričom svoju pozornosť venuje tým špičkovým výrobkom, ktoré vyžadujú inovatívne, sofistikované a výrazné obaly, ktoré získavajú rastúci podiel na trhu. S kontinuálnym rastom obratu, ktorý dnes presahuje 20 miliónov eur, Tecnoform vyniká svojou flexibilitou a silnou stránkou je výskum udržateľných materiálov a nových technológií. „Umenie vedieť, ako sa zmeniť, keď je to potrebné “ je jednou zo základných hodnôt, ktoré inšpirujú jej 80 ľudí, ktorí si uvedomujú, že budúcnosť obalov nemôže byť oddelená od riešení navrhnutých s plným rešpektovaním životného prostredia.