Home Multimédiá Hewlett Packard: nová tlačiareň HP PageWide C550

Hewlett Packard: nová tlačiareň HP PageWide C550

276
0
HP PageWide C550

Spoločnosť HP uviedla na trh nový vysokorýchlostný digitálny stroj na spracovanie  vlnitej lepenky.

Delo na vrabce

38m dlhý stroj HP PageWide C550, postavený na základe skúseností z predchodcom HP C500, je svojimi parametrami určený pre veľkých spracovateľov vlnitej lepenky, výrobcov obalov, POS a ďalších produktov na báze vlnitej lepenky.

HP: David Tomer
HP: Davod Tomer

Tlačiareň potlačí hárky až do formátu 2500 x 1320 mm, od mikrovlny F až po vlnu BC, to všetko rýchlosťou 90 m / minútu. Tlačí technológiu Thermal Inkjet od spoločnosti HP atramentami na vodnej báze, aby poskytovala konzistentnú kvalitu ofsetovej tlače pri vysokých rýchlostiach produkcie. Ide o digitál, takže personalizácia je samozrejmosťou.

David Tomer, generálny riaditeľ post-tlačových vlnitých riešení HP, povedal: „Spoločnosť HP pokračuje vo svojich investíciách na trhu obalov s cieľom vytvoriť nové príležitosti pre spracovateľov obalov a značky, aby mohli ťažiť z transformácie  analógovovej tlače na digitálnu. Tlačiareň C550 umožňuje konvertorom ekonomicky vyrábať flexo a lito boxy pri vysokých rýchlostiach bez spomalenia tlače. Neustále pracujeme na inovatívnych riešeniach, ktoré nielen zlepšujú stabilitu a produktivitu spracovateľov v tlači, ale spĺňajú aj požiadavky na kvalitu a flexibilitu pri balení.“

Snimka obrazovky 2023 02 22 115000
HP PageWide C550

1, Horný podávač

Inovatívny horný podávač je navrhnutý tak, aby spracoval širokú škálu priemyselných hárkov vrátane tenkých mikrovĺn. Dokáže plynulo podávať výtlačky konzistentnou rýchlosťou, pričom automaticky zvládne nekvalitné stohy a rozdiely. Má k dispozícii výšku 1,5m.

HP PageWide C550 – podávač

2, Tlačový mostík

Tlačový mostík sa skladá z 91 tlačových hláv rozmiestnených pozdĺž 7 tlačových lúčov. Prvá sada 13 tlačových hláv nanáša na dosku selektívne lepidlo HP na báze vody. Tým sa úplne nahrádza potreba natrieť dosku pred tlačou. Ďalšie tlačové lúče tlačia atramenty na vodnej báze CMYK so vstavanou redundanciou, ktorá umožňuje dosiahnuť kvalitu viacerých prechodov pri jednom prechode.

HP PageWide C550 – tlačový mostík

3, Virtuálny pás

Jedinečná technológia Virtual Belt zaisťuje presné ovládanie pohybu médií. Vedie dosky procesom tlače pri produkčnej rýchlosti s vysokou presnosťou – až 10µm – umiestnenia bodov v rámci celého cyklu.

4, Úchopy hárkov

Úchopy držia okraje hárkov v rovine počas celého procesu tlače.

5, Atramenty na vodnej báze

Atramenty HP CV150 na vodnej báze C550 umožňujú širokú škálu aplikácií balenia, vrátane primárneho bezkontaktného balenia potravín. Atramenty spĺňajú globálne zdravotné a bezpečnostné požiadavky a sú určené na potlač vonkajšej strany obalov.

6, Tlačové hlavy

Technológia tlačových hláv HP Thermal Ink jet poskytuje kvalitu ofsetovej tlače nákladovo efektívnym spôsobom. Vďaka 6-násobnej redundancii je kvalita tlače stabilne vysoká aj pri vysokých produkčných rýchlostiach.

7, Spojkový dopravník

Dopravník umožňuje, aby papier absorboval vodu, zatiaľ čo pigmenty sú držané na povrchu spojivom, čo umožňuje účinnosť atramentu a vysokú kvalitu.

8, Sušička

Všetka zvyšná voda sa úplne odparí a obraz je úplne suchý. Proces riadia teplovzdušné aj infračervené lampy, ktoré efektívne sušia širokú škálu médií pri vysokej rýchlosti.

9, Pretlačový lak

Vodný lak poskytuje potrebnú odolnosť pomocou štandardného vodného flexo laku. Rovnako je nanášané lepidlo na okná/plochy určené na lepenie prostredníctvom spojiva Bonding agent.

10, Stohovač

Zakladač zabezpečuje dôsledné triedenie a stohovanie dosiek, podľa kvality. So špeciálnym zásobníkom na vzorky odobraté počas tlače a samostatným zásobníkom na vysunutie. Celková výška vykladača je 1,8m.

Predstavenie na CEE 2023

Spoločnosť HP, stroj predstaví 14. marca na výstave CCE International 2023 v Mníchove úvodnou prezentáciou. Prvá objednávka prišla zo španielskej Viany od firmy Saica Pack, (súčasť Saica Group), ktorá je špecialistom na obaly z vlnitej lepenky. Inštalácia by mala prebehnúť koncom tohto roka. Technický list nájdete tu.

saica logo