Home Design Inšpirácia: Gutenberg Game

Inšpirácia: Gutenberg Game

226
0
Gutenberg - stolna hra

Prinášame jeden z tvorivých nápadov, polygrafického spracovania, ale aj polygrafickej tematiky.

Hra Gutenberg Game dizajnérov Katarzyny Cioch a Wojciecha Wisniewskeho, ktorým s detailnými hernými prvkami vrátane 3D drevených písmenkových blokov a ozubených kolies, pomohol umelec Rafał Szłapov, nás vracia do 15. storočia.

Práve vtedy Gutenberg ako prvý zaviedol masovú výrobu mechanickej pohyblivej tlače do Európy. Na začiatku boli brká, papier, sviečky a kalamáre. A keď sa kaligrafia vyvinula do kníhtlače, objavila sa súkenná, kožená a kovová väzba, ako spôsoby zdobenia kníh.

Gutenberg Game
Portal Games: Gutenberg

V tejto strategickej hre sú jednotliví hráči tlačovými priekopníkmi a každý prevádzkuje vlastnú tlačiareň z 15. storočia. V rámci hry vytvára nové objednávky, nakupuje atrament, rozvíja svoje špeciality zušľachťovania, sadzbu, drevorezbu, či väzbu,  alebo zlepšuje svoju tlačiareň. Keď sú hráči pripravení na vykonávanie akcií, zarábajú peniaze, body a iné odmeny plnením objednávok.

Gutenberg Game
Portal Games: Gutenberg

„Hru vyhrá tlačiareň, ktorá sa môže pochváliť najväčším uznaním a bohatstvom“  – výsledok, ktorý pravdepodobne bude rezonovať u mnohých skutočných šéfov tlače. Hra obsahuje herný plán, farebné žetóny atramentu, písmen, kocky, písmenkové bloky, ozubené kolesá s prevodmi a mnoho ďalšieho. Všetko s príslušnými krabičkami na zabalenie. Stojí 51 EUR z európskeho internetového obchodu Portal Games. Pozrite si, ako ju hrajú experti na stolové hry Monique a Naveen tu: