Home Témy Novinky a aktuality ATP Group: predané

ATP Group: predané

327
0
ATP predane
Zdroj: ATPP

Bregal Unternehmerkapital oznámil predaj ATP Group, popredného výrobcu lepiacich pások na vodnej báze, spoločnosti Arsenal Capital Partners. 

ATP so sídlom vo Wollerau, Švajčiarsko, s výrobnými závodmi v Bad Kreuzburgu (Nemecko), Philadelphii (USA) a Ipswichi (Spojené kráľovstvo), zamestnáva približne 460 zamestnancov a má vlastné výskumné a vývojové kapacity na vývoj jednostranných a obojstranných vysokovýkonných priemyselných lepiacich pások, prispôsobených individuálne podľa špecifických požiadaviek zákazníka. Produkty sú vyrábané na najmodernejších strojoch a využívané zákazníkmi v širokom spektre medicínskych, mobilných, stavebných, elektronických, priemyselných a grafických aplikácií. Okrem toho, že sú vysokokvalitné lepiace pásky ATP na vodnej báze, sú tiež oveľa šetrnejšie k životnému prostrediu ako iné lepiace riešenia.


 
„Oceňujeme praktickú podporu, ktorú nám Bregal Unternehmerkapital počas nášho partnerstva poskytol,“ povedal Daniel Heini, prezident a generálny riaditeľ ATP. „Náš záväzok k riešeniam šetrným k životnému prostrediu poskytuje ATP príležitosť dlhodobého rastu. Sme nadšení, že môžeme spolupracovať s Arsenalom, aby sme pokračovali v našej globálnej expanzii a stali sa partnerom výberu špeciálnych pások na vodnej báze pre našu medzinárodnú zákaznícku základňu.“ 
 
Felix Werdin, partner Bregal Unternehmerkapital, dodal: „Oceňujeme neustály vývoj ATP zo strany Daniela Heiniho a celého manažérskeho tímu ATP na popredného výrobcu lepiacich pások na vodnej báze. Sme hrdí na to, že sme podporili tím, aby urýchlil vývoj spoločnosti v zámorí, expanziu za posledné roky a sme presvedčení, že ATP má dobrú pozíciu pre ďalšiu fázu svojej pôsobivej rastovej trajektórie s novým partnerom Arsenalom.“ 
 
Roy Seroussi, investičný partner Arsenalu, poznamenal: „Vidíme významnú neuspokojenú potrebu pások šetrných k životnému prostrediu na technicky náročných koncových trhoch a ATP je v čele tohto trendu nahrádzania. Spolu s Danielom a manažérskym tímom ATP má Arsenal v úmysle urýchliť stratégiu globálneho rastu spoločnosti prostredníctvom inovácií, rozširovania výroby a akvizícií.“ 
 
Morgan Stanley & Co. LLC pôsobila ako výhradný finančný poradca pre Bregal Unternehmerkapital a ATP. Houlihan Lokey pôsobil ako finančný poradca Arsenalu. 

ATP Group

O skupine ATP


Spoločnosť ATP, založená v roku 1988 so sídlom vo Wollerau vo Švajčiarsku, je popredným vývojárom, výrobcom a dodávateľom všetkých typov špecializovaných, jednostranných a obojstranných lepiacich pások na vodnej báze. Obchodný model ATP je poháňaný vývojom prispôsobených a na mieru šitých produktov pre svojich zákazníkov. Spoločnosť má dobre vybudovanú globálnu distribučnú sieť a slúži zákazníkom vo viac ako 60 krajinách po celom svete. ATP je priekopníkom technológie lepiacej pásky na vodnej báze, ktorá je výrazne ekologickejšia. 
 

Bregal Unternehmerkapital

O Bregal Unternehmerkapital (BU)

Je súčasťou rodinného podniku, ktorý sa rozrástol počas niekoľkých generácií. Fondy BU investujú do stredne veľkých spoločností v regióne DACH a severnom Taliansku v širokej škále sektorov so zameraním na lídrov na trhu a „skrytých šampiónov“ so silnými manažérskymi tímami a potenciálom prepuknutia. Náš tím s trpezlivým kapitálom, podnikateľskými odbornými znalosťami a partnerským prístupom úzko spolupracuje s podnikateľmi na rozvoji, internacionalizácii a digitalizácii portfóliových spoločností a pomáha im vytvárať udržateľnú hodnotu na zodpovednom základe. 
 

Arsenal Capital Partners

O spoločnosti Arsenal Capital Partners

Arsenal je popredná private equity spoločnosť, ktorá sa špecializuje na investície do stredne veľkých priemyselných a zdravotníckych spoločností. Od svojho založenia v roku 2000 Arsenal získal inštitucionálne akciové investičné fondy vo výške viac ako 10 miliárd USD, dokončil viac ako 250 platforiem a doplnkových investícií a dosiahol viac ako 30 realizácií. Arsenal investuje do priemyselných sektorov, v ktorých má firma značné predchádzajúce znalosti a skúsenosti. Firma spolupracuje s manažérskymi tímami na budovaní strategicky dôležitých spoločností s vedúcimi trhovými pozíciami, vysokým rastom a vysokou pridanou hodnotou.