Home Témy Novinky a aktuality Zaikio: opäť silnejšia

Zaikio: opäť silnejšia

355
0
Zaikio

Heidelbergská priemyselná platforma Zaikio si pridaním ďalších partnerov upevňuje pozíciu na trhu. 

Zaikio

Približne rok a pol po prevzatí podniania v oblasti softvéru Crispy Mountain spoločnosťou Heidelberger AG spoločnosť v lete 2020 spustila Zaikio – novú otvorenú a nezávislú platformu pre spoluprácu na báze cloudu pre polygrafický priemysel. Položila tak základy automatizácie digitalizáciou procesov tlačiarní, ktorá zahŕňa optimalizáciu zdieľania údajov medzi rôznymi zainteresovanými stranami.

zaikio logo

Zaikio Procurement zjednodušuje nákup materiálov pre tlačiarne. Pracovníci obstarávania môžu skontrolovať dostupnosť a konkrétne ceny svojich materiálov a priamo ich objednať na jednej platforme. Tým, že tlačiarňam umožňujú prístup k ich portfóliám, skladovým zásobám a cenám, samotní zúčastnení dodávatelia tiež ušetria veľa času, pokiaľ ide o spracovanie objednávok. Poskytovatelia manažérskych informačných systémov (MIS) môžu tiež získať jednoduchý prístup k platforme, čo znamená, že tlačiarne môžu zadávať objednávky priamo z ich centralizovaného MIS. 

Noví dodávatelia

Dcérska spoločnosť Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) – Zaikio Procurment – získala teraz koncom roka troch ďalších dodávateľov pre svoju nezávislú priemyselnú platformu. S pridaním firiem Streb, Richter & Menzel a iQIP, Zaikio rozširuje možnosti pre tlačiarne, ktoré chcú objednávať materiály cez Zaikio Procurement. Ak bude všetko v poriadku, zákazníci budú môcť už do konca roka využiť  platformu aj na objednanie všetkého od tlačových platní a poťahov až po spotrebný materiál na konečnú tlač (postpress) či nátlačkové papiere. 

„Pevne veríme, že Zaikio bude v budúcnosti zohrávať kľúčovú úlohu v ďalšej digitalizácii tohto odvetvia, preto bolo pre nás nevyhnutnosťou pripojiť sa k platforme čo najskôr,“ hovorí Jörg Richter, generálny riaditeľ Richter & Menzel

streb stangel
Streb AG: Alexander Stangel

Je tu veľa pridanej hodnoty aj pre dodávateľov. Priamy prístup k ich portfóliu a cenám eliminuje potrebu veľkého množstva telefonátov a e-mailovej korešpondencie. Alexander Stangel, obchodný riaditeľ spoločnosti Streb AG, hovorí o spolupráci toto: „Pokiaľ ide o dodávanie tlačových poťahov pre ofsetové stroje, už dlho sa tešíme z úzkeho a dôveryhodného partnerstva so spoločnosťou Heidelberg. Teraz digitalizujeme celý sortiment Streb AG tým, že ho kombinujeme na jedinej platforme obstarávania, čo znamená, že sme schopní ponúknuť naše atraktívne portfólio širšiemu okruhu zákazníkov a používateľov.” 

Stefan Sprengler edited 1
iQIP: Stefan Spengler

Zaikio Procurement bude teraz prostredníctvom platformy ponúkať aj produkty pre predtlačovú prípravu a zabezpečenie kvality. Napríklad iQIP – osvedčený špecialista na webový monitoring kvality v polygrafickom sektore – sa stáva súčasťou Zaikio Procurement a pridáva na platformu nátlačkové materiály od CGS ORIS. Tie budú exkluzívne dostupné v celej Európe. “Zaikio nám pomôže priblížiť sa k našim zákazníkom a používateľom platformy ponúkne digitálne riešenie pre obstarávanie materiálu. Ako MSP by sme inak nemohli realizovať naše plány v takomto rozsahu,“ hovorí Stefan Spengler, generálny riaditeľ iQIP

04 Rainer Hundsdoerfer web
Heidelberg: Rainer Hundsdörfer

Internacionalizácia

Súbežne s prenikaním na trh v nemecky hovoriacich krajinách Zaikio aktívne pracuje aj na internacionalizácii. Pred niekoľkými mesiacmi napríklad predstavila spoločnosť Premier Paper – jedného z popredných britských dodávateľov papiera – ako nového partnera. 

 „Už rokujeme s ďalšími dodávateľmi v celej Európe. Naším cieľom je vytvoriť Zaikio Procurement ako základnú platformu obstarávania pre celý európsky polygrafický priemysel,“ vysvetľuje generálny riaditeľ spoločnosti Heidelberg Rainer Hundsdörfer