Home Eventy Mutoh Europe + STS Europe: modulárny systém potlače textilu

Mutoh Europe + STS Europe: modulárny systém potlače textilu

466
0
sts-inks-direct-film-banner
Foto: STS Inks

Na veľtrhu Fespa Global Print Expo predstvili spoločnosť Mutoh Europe a výrobca digitálnych tlačových atramentov STS Europe  nový, modulárny systém priamej tlače na film (Direct to Film – DtF) pre textilnú tlač.

Mutoh Europe – dcérska spoločnosť japonského výrobcu veľkoformátových a stolových digitálnych tlačiarní v oblasti EMEA a STS Europe oznámili, že spájajú svoje sily pre nový modulárny systém Direct to Film STS.

DtF

Priama tlač na film je metóda, ktorá konkuruje priamej tlači na odev (DTG) a umožňuje používateľom tlačiť svoje logá a/alebo umelecké diela na špeciálny typ potiahnutej PET fólie. Táto fólia sa potom použije na prenos vytlačeného obrázku na textil pomocou ľahkého práškového lepidla, ktoré je možné nanášať ručne alebo pomocou automatického práškového rozmetadla, aby sa lepidlo rovnomerne rozložilo na umelecké diela a film. Tento potiahnutý PET film je vyrobený tak, aby zvládal vysoké teploty a tlaky používané v tepelnom lise.

pa medium press 2021 sts europe 1
STS Inks: VJ-628D
the printer
STS Inks: tlačiareň

STS VJ-628D

Tlač priamo na film bola navrhnutá tak, aby zaisťovala nákladovo najefektívnejší, bezproblémový a rýchly výrobný proces o obstarávanie materiálov. Tlačiareň vyvinutá v spolupráci s Mutoh Japan, ktorá je stredobodom nového systému, je kompaktná 24 ”(630 mm) široká tlačiareň postavená tak, aby sa zmestila na stôl alebo valcovací stojan v akejkoľvek tlačiarni. Tlačiareň je založená na podvozku modelu ValueJet 628 a bola prispôsobená špecifickým potrebám výrobného procesu DtF (vrátane možnosti tlače aj bielej farby). Celkové riešenie zahŕňajúce všetky kľúčové komponenty, ako sú atramenty, lepiaci prášok TPU, PET fólia, „dávkovač prášku“ a softvér (softvér Flexi / STS 628D RIP), je plne podporované a garantované spoločnosťou STS Europe.

the auto tpu powder shaker 385x260 1
STS Inks: práškové rozmetadlo TPU

Tlačí sa na PET film potiahnutý na jednej strane. PET film od STS (k dispozícii v rôznych veľkostiach hárkov a kotúčov) by mal poskytovať optimálnu trakciu tlačového valca s minimálnym statickým nábojom a tým umožniť vysokokvalitný tlačový obraz bez artefaktov pozadia. Fólia je vyrobená tak, aby odolávala vysokým teplotám a tlaku tepelného lisu.

Vytvrdený film sa potom použije na prenos vytlačeného obrázku na textil, pomocou ľahkého práškového lepidla, ktoré sa nanesie automatickým „práškovým rozmetadlom“ lepidla TPU (Automatic TPU Adhesive Powder Shaker), ktoré rovnomerne rozloží lepidlo naprieč tlačeným motívom a umožní proces prenosu. STS Inks ponúka aj tavný lepiaci prášok, ktorý je špeciálne vyvinutý tak, aby poskytoval vynikajúce lepiace a flexibilné vlastnosti, vydržal až 40+ praní s maximálnym pokrytím a vysokou úrovňou rýchlosti prenosu.

heater sts
STS Inks: zažehľovací lis

Ako alternatíva k automatickému rozmetadlu s automatickým lepením TPU, je možné vytlačenú fóliu vytvrdiť v ľahko ovládateľnom lise STS na prenos filmu. Poskytuje teplotu vytvrdzovania až do 150° C, iba s napájaním 220 V a má digitálne ovládanie časovača na vytvrdzovanie prášku TPU, ktoré po dokončení vydá alarm.

Prečo STS DtF?

Systém STS VJ-628D je v oblasti EMEA predávaný spoločnosťou STS Europe (vrátane vlastných farieb) prostredníctvom vybraných predajcov / distribútorov Mutoh. V prípade STS má proces priameho filmu niekoľko výhod oproti tradičnej technológii priamej potlače (Direct-to-Garment  – DtG), ktorá sa obmedzuje na vopred upravené bavlnené tkaniny a rýchlejšie sa opotrebováva. DtF je kompatibilný s neošetrenou bavlnou, hodvábom, polyesterom, denimom, nylonom, kožou, zmesami 50/50 atď. Funguje rovnako dobre na bielych aj tmavých textíliách a umožňuje užívateľovi vybrať si buď matný alebo lesklý povrch. DtF navyše vytvára ostré a definované hrany a obrázky, nevyžaduje pokročilé znalosti tlače a keďže všetok prebytočný prášok je možné vždy znova použiť na ďalší prenos, aby ste zo svojej investície získali maximum, produkuje systém aj menej odpadu.

„S debutom nášho modulárneho systému STS Inks sa monumentálne zlepšil proces tlače DTF, najmä pre nových účastníkov na trhu s odevmi na mieru a existujúce firmy, ktoré chcú rozšíriť svoj sortiment,“ povedal Shahar Turgeman, ktorý založil STS Inks. v roku 1999. „Každému zo základných komponentov DTF sme poskytli menšiu stopu, nasadili sme užívateľsky príjemný softvérový program, dodávaný s najkvalitnejšími spotrebnými materiálmi a ponúkame systém STS DTF za nižšiu cenu so zlepšeným výkonom ako čokoľvek iné, čo je dnes k dispozícii na trhu. “

„Spoločnosť Mutoh Europe je potešená, že spoločnosť STS vybrala pre svoje riešenie DTF našu spoľahlivú základnú technológiu vyrobenú v Japonsku,“ hovorí Mitsuo Takatsu, generálny riaditeľ spoločnosti Mutoh Europe. „Tlačiareň STS VJ-628D je postavená na existujúcom osemkanálovom šasi tlačiarne JetJet 628 spoločnosti Mutoh. Tím výskumu a vývoja spoločnosti Mutoh Japan upravil základný podvozok tak, aby vyhovoval špecifickým potrebám DTF, vrátane, okrem iného, ​​schopnosti tryskania bielymi atramentmi. Tešíme sa na spoluprácu so spoločnosťou STS Europe, aby mohli realizovať tento program v celej obchodnej oblasti EMEA prostredníctvom vybraných certifikovaných distribútorov Mutoh, ktorí majú lokálne zastúpenie, skúsenosti s naším motorom VJ-628 a znalosti trhu s DTG/textilom. Celé riešenie vrátane všetkých kľúčových komponentov, ako sú atramenty, lepiaci prášok TPU, PET film, trepačka prášku a softvér, bude plne podporované a zaručené spoločnosťou STS Europe “.

Spoločnosť STS vyvinula svoje balíky a programy DTF tak, aby boli bezproblémovou alternatívou k tomu, čo bolo predtým k dispozícii na trhu. Spoločnosť venovala exponenciálne veľa času a výskumu párovaniu komponentov, ktoré sa dajú ľahko nastaviť a používať hneď po vybalení. Výsledkom je zákaznícka skúsenosť, ktorá je úplne bez zhoršenia, na rozdiel od zariadení a systémov, ktoré často vyžadujú početné, veľmi frustrujúce kalibrácie a ladenie pri príchode. STS navyše ponúka bezkonkurenčný servis a spoľahlivosť, najmä v porovnaní s opravami prerobených alebo renovovaných tlačiarní, ktoré sú náchylné na poruchy, alebo tlačiarní odosielaných zo zahraničia, ktoré je ťažké opraviť, pretože požadované diely a technici nie sú k dispozícii.

Software

Systém STS Inks DtF využíva softvér Flexi/STS 628D RIP, vytvorený výhradne pre tlačiareň STS VJ-628D. Flexi/STS ponúka širokú škálu funkcií vrátane vysokých rýchlostí spracovania, vylepšenej tlače pri kopírovaní, šetriacej čas, užívateľsky definovaných vlastných názvov a farieb čiary strihu. S podporou vrstiev Adobe Illustrator® môžete viacvrstvové súbory Illustrator alebo PDF rozdeliť na viacero úloh, ktoré potom spracujete ako priame farby, ako je biela a lak.

dtf inks from sts
STS Inks: atramenty DtF

Atramenty

Atramenty DtF od STS ponúkajú vysokú hustotu farieb, široký farebný rozsah a vynikajúcu sýtosť farieb a sú bezpečné pre tlačovú hlavu so zapuzdrenou živicou + nano pigmentom. Sú netoxické a šetrné k životnému prostrediu, formulované pre vynikajúcu stálosť pri praní, konzistentné farby od dávky k dávke. Sú k dispozícii v CMYK, bielych a iných farbách a sú vyrábané v USA, podliehajúc prísnym testom.

sts inks logo

O STS Inks

STS Inks® je najväčší výrobca digitálnych atramentov v USA a svetový líder na trhu veľkoformátových, priemyselných a domácich atramentov. Americký výrobný podnik STS Inks s rozlohou 50 000 štvorcových stôp sa nachádza v meste Boca Raton na Floride a zaoberá sa vývojom, výrobou, balením a distribúciou veľkého množstva produktov. Spoločnosť STS Inks založil Shahar Turgeman v roku 1999 a k nemu sa pridal jeho obchodný partner Adam M. Shafran v roku 2009. Spoločnosť má kancelárie a výrobné závody v USA, Bulharsku a Medelline, čo umožňuje rýchle a jednoduché dodanie.

MUTOH LOGO

O MUTOH EUROPE NV

Mutoh Europe NV je dcérskou spoločnosťou v plnom vlastníctve spoločnosti Mutoh Industries Co. Ltd, Tokio, Japonsko (TYO: 7999 „MUTOH“). Spoločnosť bola založená v roku 1991 a svojou činnosťou zahŕňa predaj, podporu predaja, skladovanie a logistiku, marketing, podporu produktov a aplikácií, servisné školenia a popredajný servis originálnych atramentov a hardvéru Mutoh (profesionálne plotre na vyrezávanie znakov a stolné a veľkoformátové počítače malých rozmerov. plnofarebné piezo tlačiarne pre komerčnú atramentovú tlač, priamu tlač na objekty, značky a displeje, špeciálne/priemyselné, digitálne prenosy a priame textilné aplikácie).