Home Multimédiá 30 rokov inovácií HP: Nový rad PageWide XL Pro

30 rokov inovácií HP: Nový rad PageWide XL Pro

445
0
HP PageWide XL

Oslava 30 rokov inovácie HP priniesla predstavenie nových radov  tlačiarní HP DesignJet a HP PageWide XL, zároveň s vyzdvihnutím používania atramentových kaziet HP Eco-Carton.

Okrem tlačiarní Design Jet o ktorých sme už písali, predstavila spoločnosť HP taktiež tri nové tlačiarne HP PageWide XL Pro. Tieto 40-palcové veľkoformátové tlačové systémy by mali v budúcnosti umožniť poskytovateľom tlačových služieb efektívnu tlač na lepenku, kartón a papier vo formáte od A2 do B1 ako aj tlač na dosky o hrúbke až do 10 milimetrov. Umožnia maloobchodným  poskytovateľom tlačiarenských a reprografických služieb rýchlejšie reagovať na požiadavky zákazníkov a plniť kratšie dodacie termíny.

HP Pagewide XL Pro 8200 Large Format Printing
HP PageWide XL Pro 8200

HP PageWide XL Pro 5200 a HP PageWide XL Pro 8200

Nové HP PageWide XL Pro 5200 a HP PageWide XL Pro 8200 ponúkajú rýchlosť tlače až 20 strán A1/min a 400 m2/h a 30 strán A1/min a 500 m2/hod, (v uvedenom poradí). PageWide XL Pro 8200 dokáže tlačiť zmiešané výstupy CAD výkresov a prezentačných tabúľ a obe tlačiarne sú schopné dodávať úplné projekty dvakrát až trikrát rýchlejšie než predtým. S novými modelmi HP PageWide XL Pro 5200 a HP PageWide XL Pro 8200, môžu používatelia tiež rozšíriť svoje tlačové aplikácie na obojstranné plagáty, ktoré je možné jednoducho spravovať pomocou služby HP SmartStream.

Obe tlačiarne sú navrhnuté tak, aby zvýšili zisky a znížili náklady, umožňujú používateľom ušetriť až 50% nákladov na prípravu a dokončenie. Použitie až trojlitrových originálnych atramentových kaziet HP Eco-Carton , obe tlačiarne zaisťujú nízke prevádzkové náklady tlače na výkresy CAD a plagáty. Integrované funkcie, uvoľňujú čas prevádzky, čo reprostrediskám dáva možnosť povedať áno viacerým tlačovým úlohám.

HP PageWide XL Pro 10000

Špičkový model v rade – HP PageWide XL Pro 10000 zvyšuje produktivitu vďaka vysokej rýchlosti tlače až 700 m2, alebo 1 000 plagátov B1 za hodinu a dokáže tlačiť na materiály rôznych veľkostí, vrátane papiera a dosiek, kartónov a listov. Poskytuje tiež poskytovateľom tlačových služieb schopnosť poskytovať rýchle výsledky s okamžitými suchými výtlačkami na kompatibilných podkladoch. Vďaka cloudovému produkčnému systému HP PrintOS môžu tlačiari ľahko ovládať operácie svojej flotily kdekoľvek a kedykoľvek a zároveň sa tešiť zo zjednodušenej údržby a rýchleho spustenia. Zariadenie HP PageWide XL Pro 10000 je vybavené aj prvým veľkoformátovým automatickým podávačom listov HP a univerzálnym zakladačom pre plynulé spracovanie jednotlivých hárkov.

HP – partner v oblasti udržateľnosti

  • Nové portfólio HP DesignJet a tlačiareň HP PageWide XL Pro 10000 sú hodnotené ako kompatibilné s ENERGY STAR 3.0 a registrované podľa EPEAT, čo znamená, že spotrebúvajú menej energie a sú certifikované ako výrobky uprednostňované z hľadiska životného prostredia.
  • Nové tlačiarne HP DesignJet Z Pro sú vyrobené z 30% recyklovaného plastu,  používajú 0,5 l fľaše z plastu viazaného na oceán a sú plne kompatibilné s veľkoformátovými papiermi certifikovanými FSC®30, radou recyklovateľných médií HP a umožňujú využitie bezplatného programu spätného odberu niektorých médií HP (navštívte stránku hp.com/recycle).
  • Obe nové portfóliá tlačiarní sú plne kompatibilné s ekologickými kartónovými kazetami HP, čím sa dosahuje až 80% zníženie plastov. Vonkajší kartón z ekologických kartónových kaziet je možné zlikvidovať prostredníctvom miestnej recyklácie kartónu.
  • Atramenty pre tlačiareň HP PageWide XL Pro 10000 sú certifikované UL ECOLOGO® (Certifikácia UL ECOLOGO® dokladuje, že atrament spĺňa celý rad prísnych kritérií týkajúcich sa zdravia ľudí a životného prostredia) a overené pre tlačiarenské spoločnosti s certifikáciou Nordic Swan Ecolabel.
  • Výtlačky HP PageWide XL a DesignJet sú recyklovateľné, vratné alebo zdravotne nezávadné a bezpečné na likvidáciu.

Dostupnosť

Očakáva sa, že nová séria HP PageWide XL Pro bude k dispozícii na všetkých hlavných trhoch od 15. septembra a nové modely HP DesignJet Z6 Pro a Z9+ Pro budú dostupné od 1. októbra 2021. Informácie o cenách sú dostupné lokálne.

1024px HP logo 2012.svg