Home Eventy KBA: Svetová premiéra novej generácie Rapida 105

KBA: Svetová premiéra novej generácie Rapida 105

389
0

Koenig & Bauer na veľtrhu China Print 2021 v Pekingu predstavila ďalšiu novinku zo svojho portfólia strojov a zariadení

  • Živé show s praktickým zameraním na každý deň výstavy
  • Technické vlastnosti založené na vysoko automatizovanom stroji Rapida 106 / Rapida 106 X
  • Míľnik pre spoločnosť Koenig & Bauer nie len na čínskom trhu
  • Trendy ukazujú na automatizáciu a inline dokončovanie

Veľtrh China Print v Pekingu otvoril svoje brány od 23. do 27. júna a návštevníci sa stretávali na prvom „osobnom“ veľtrhu v odbore po viac než roku. Spoločnosť Koenig & Bauer si rezervovala stánok o rozlohe takmer 1 000 metrov štvorcových (stánok č. W1-005) a uviedla svetovú premiéru novej generácie ofsetových tlačových strojov Rapida 105 pod hlavičkou „We print your world“.

Každý deň sa konala ukážka šesťfarebného stroja s lakovacou jednotkou a predĺženým vykladačom (max. formát hárku 720/740 × 1050 mm) s radom praktických živých vystúpení. Popri nich stroj vyrábal široké spektrum kartonážnych produktov (vysoko kvalitné skladacie kartóny a vešiaky na dvere) a papiera (plagáty s obrazmi krajiny a zvierat). Plánované predstavenia umožnili ukázať rôzne typy zmeny tlačových úloh, pričom sa predviedli nie len zmeny obrazu a substrátu, ale tiež demonštrácie odpojenia a opätovného zapojenia jednotlivých tlačových jednotiek. Návštevníci veľtrhu tak získali okamžitý dojem z výnimočného výkonu novej Rapidy 105, a to ako v tlačovej produkcii, tak aj behom prípravy na ďalšiu zákazku.

Technológia formátu B1 zameraná na budúcnosť

Tlačový stroj bol navrhnutý na základe radu Rapida 106 a Rapida 106 X a vyznačuje sa upgradom automatizačných komponentov, zvýšenou rýchlosťou tlače a radom designových riešení typických pre stroje Rapida, ako je napríklad:

  • Komplexná funkcia prednastavenia
  • Univerzálne systémy chytačov s jediným nastavením pre všetky substráty
  • Ekologicky šetrné umývacie systémy CleanTronic založené na umývacej tkanine
  • Sušiace systémy VariDry
  • Meracie a inšpekčné systémy pre zaistenie kvality
F2 bearbeitet 0969 g
KBA: Rovnko ako Rapida 106 X: nakladací stôl použitý pre nový stroj Rapida 105 je vybavený jedným centrálnym podtlakovým pásom

Systém vedenia hárka je ďalšia významná časť stroja, ktorá prešla opakovanou optimalizáciou – čo je obzvlášť zrejmé z nakladacieho stola s jediným centrálnym podtlakovým pásom. Tieto upgrady umožnia tlačovým spoločnostiam zvládnuť rovnako dobre ako súčasné tak aj budúce výzvy.

Vďaka svojej vysokej flexibilite v spracovaní rôznych materiálov (štandardne 0,06 – 0,7 mm, alebo až 1,2 mm s voliteľným balíčkom pre manipuláciu s kartónom, alebo vlnitými lepenkami) a široký rozsah možností konfigurácie až s ôsmimi tlačovými jednotkami, rovnako ako obracacie zariadenie pre tlač 4/4, zariadenie pre inline lakovanie, zariadenie pre nanášanie fólie za studena, hárkové zariadenie web-to-sheet a rozmanité možnosti logistiky, Rapida 105 je dokonalým riešením pre komerčné tlačiarne, tlačiarne obalov i výrobcov etikiet. Táto nová generácia tlačových strojov umožní tlačiarenským spoločnostiam vyrábať ich výrobky ešte lepšie a flexibilnejšie než kedykoľvek predtým.

F3 bearbeitet 0952 g
KBA: Lakovacia jednotka stroja Rapida 105 využíva inovatívny systém komorovej rakle s klinovým elementom pre riadenie prítlaku rakle. To zaručuje lakovanie najvyššej kvality.

Okrem toho rad systémov pre meranie a reguláciu sútlače a vyfarbenia, rovnako ako monitorovanie výroby pomocou inšpekčného systému QualiTronic PrintCheck, zaručuje dokonalú kvalitu tlače.

F4 bearbeitet 0892 g
KBA: Na strojoch s obracacím zariadením prebieha obojstranné inline meranie a regulácia vyfarbenia kamerou pred obrátením a za poslednou jednotkou stroja. Rovnaké kamery je tiež možné využívať pre inšpekciu hárka.

O firme Koenig & Bauer

Spoločnosť Koenig & Bauer je najstarším výrobcom tlačových strojov na svete s najširším produktovým programom. Už viac než 200 rokov podnik podporuje tlačiarov inovatívnou technikou, postupmi šitými na mieru a rozmanitými službami. Portfólio spoločnosti siaha od bankoviek, cez obaly z kartónu, fólie, plechu a skla až po tlač kníh, displejov, značenia, dekorov, časopisov, reklamných tlačovín a novín. Ofsetová tlač a flexotlač na hárky či kotúče, suchý ofset, oceľotlač, simultánna tlač a sieťotlač, alebo digitálna inkjetová tlač – takmer vo všetkých spôsoboch tlače je spoločnosť Koenig & Bauer ako doma a veľmi často na vedúcej pozícii. V roku 2020 dosiahlo cca 5.593 vysoko kvalifikovaných pracovníkov na celom svete ročného obratu vo výške viac než 1,029 miliardy euro.

Ďalšie informácie na www.koenig-bauer.com

logo kba small