Home Eventy Fachpack 2021: kladná bilancia

Fachpack 2021: kladná bilancia

351
0
NürnbergMesse / Thomas Geiger

Veľtrhu v nemeckom Norimbergu sa zúčastnilo 24 000 odborných návštevníkov a  788 vystavovateľov z 33 krajín. 41 % vystavovateľov a každý tretí návštevník bolo zo zahraničia.

Veľtrh obalov, technológie a procesov tri dni prekypoval inováciami a inšpiráciou pre obalový sektor. Potešenie z možnosti osobne sa stretnúť so zákazníkmi a obchodnými partnermi, bolo hmatateľné vo všetkých výstavných halách. Husia koža všade naokolo!

Oproti roku 2019 zaznamenal veľtrh prirodzene výrazný pokles. V tom čase mal Fachpack spolu 43 405 odborných návštevníkov a 1 590 vystavovateľov. Vzhľadom na obmedzenia súvisiace s pandémiou a opatrnosť zo strany návštevníkov a vystavovateľov boli však vystavovatelia spokojní.

Prístup na veľtrh bol s elektronickým lístkom a dôkazom 3G (očkovaný, testovaný, zotavený) nekomplikovaný a rýchly. Vplyv mala aj koncepcia hygieny veľtrhu; vystavovatelia aj návštevníci dodržiavali príslušné predpisy.

Pri prechádzkach výstavnými sieňami a rozhovoroch s vystavovateľmi bolo možné počuť vety ako: „Investícia rozhodne stála za to!“, „Sme radi, že sme sa nevyhli riziku“ alebo „Optimisti medzi vystavovateľmi boli odmenení“.

Podporný program bol návštevníkmi tiež dobre prijatý: okolo 9500 divákov sledovalo 101 odborných prezentácií vo fórach Packbox, Techbox a Innovationsbox. Kto zmeškal prednášku na veľtrhu, môže si ju ešte do konca roka pozrieť na digitálnom nástroji myFachpack.

fachpack82caax8kuq scaled
Autor: NuernbergMesse / Frank Boxler

Kompletný procesný reťazec

Fachpack ponúkol široký sortiment produktov v reťazci baliacich procesov: od obalových materiálov a baliacich strojov, cez tlač a konečnú úpravu obalov až po logistické systémy a služby.

Prieskum

90 percent odborných návštevníkov uviedlo, že sa vo svojej spoločnosti podieľajú na rozhodovaní o nákupe a obstarávaní. Asi dve tretiny odborných návštevníkov majú manažérsku pozíciu a viac ako jeden z piatich je vo výkonnej rade. Návštevníci prišli predovšetkým zo sektoru potravín a nápojov, farmaceutiky a medicíny, kozmetiky, chemikálií, elektroniky a automobilového priemyslu.

Hlavná téma pre rok 2022: „Prechod v balení“

Téma nasledujúceho veľtrhu už bola stanovená: „Prechody v balení“ by sa mali zmapovať v roku 2022. Všetci požadujú udržateľnosť – a to odvetvie zásadne mení. Nasledujú témy ako obehové hospodárstvo, digitalizácia a elektronický obchod. COVID 19 sa zameral na ochranu výrobkov z hygienického hľadiska. A rovnako oblasti, ako sú online nákupy a dodávky do domu, budú ešte rásť. Aké nákupné správanie spotrebitelia prejavia v budúcnosti? Všetky tieto témy nie sú len úlohou baliaceho priemyslu, ale ponúkajú aj skvelú príležitosť na zmenu.

Ďalší Fachpack sa bude konať od 27. do 29. septembra 2022 na norimberskom výstavisku.

stiahnut

O spoločnosti FACHPACK

FACHPACK je európsky veľtrh obalov, technológií a procesov, na ktorom vystavovatelia predvádzajú svoje výrobky pre reťazec baliacich procesov pre priemyselný a spotrebný tovar. Vystavuje sa obalový materiál, obaly a príslušenstvo, stroje na plnenie a balenie, etiketovacia, označovacia a identifikačná technológia, stroje a zariadenia pre obalovú perifériu, systémy na tlač a konečnú úpravu obalov, paletizačná technológia, intralogistika a služby.

S novým sloganom: „Vytvárame budúcnosť“ sa FACHPACK 2021 venoval trendovej téme „ekologicky šetrných obalov“.

Ako výstavnícke č. 1 pre európsky trh s obalmi, FACHPACK priťahuje obchodných návštevníkov zo všetkých sektorov náročných na balenie, ako sú potraviny / nápoje / luxusné potraviny, farmaceutický priemysel / kozmetika / chemikálie / zdravotná starostlivosť, nepotravinárske výrobky / krmivo pre domáce zvieratá / iný spotrebný tovar, ako napr. ako aj automobilový priemysel / technické výrobky / zdravotnícka technika a ďalší priemyselný tovar.