Home Design FESPA 2021: finále

FESPA 2021: finále

399
0

Dnes končí dlho očakávaný veľtrh FESPA 2021, ktorý sa konal po ročnej vynútenej prestávke.

Federácii sieťotlačových zväzov FESPA združujúcej dnes už 37 národných zväzov, ktoré majú spolu viac ako 16.000 členov po celom svete, sa podarilo usporiadať „živý“ veľtrh. Ostatný veľtrh sa konal v máji 2019 a tak radosť a nadšenie z možnosti sa opäť stretnúť naživo boli cítiť na každom kroku výstaviska. Pre tých, ktorí sa ho pre situáciu nemohli zúčastniť osobne, bol pripravený Livestream prenosov s rozhovormi s hlavnými partnermi ako Brother, Canon, Durst, Mimaki, Roland a ďalšími.

welcome web

Prvoradou bola samozrejme bezpečnosť a tak sme tento týždeň mohli zažiť FESPu digitálnu, bezdotykovú a s plnou zodpovednosťou. Vstup bol možný iba po kontrole, všetky vstupenky boli digitálne vo forme QR kódov v mobiloch a návštevníkom bola k dispozícii mobilná aplikácia na zdieľanie kontaktov, plánovanie stretnutí a preberanie digitálneho obsahu. A tak tabuľky s príslušnými QR kódmi boli všadeprítomné. Napriek tomu mnohí neodolali a stiskami rúk len bezprostredne potvrdzovali radosť, zo živých stretnutí.

Medzi najväčších vystavovateľov patrli Agfa, Brother, Canon, Durst, Flora, Hanflory Group, Orafol, a S.Roque. No boli tu zastúpení aj mnohí ďalší, zväčša tradiční vystavovatelia, ktorých už poznáme z prdchádzajúcich ročníkov, ako d-gen, EFI, Guandong, Hexis, Poli-Tape, či Zund. Informácie o niektorých vám ešte prinesieme. Z materiálov prevládal tradične textil a z technológií najmä sublimácia.

IMG 20211014 115746852 web

FESPA robí kus práce, keď v priebehu posledných 5-tich rokov aj prostrednícvom vyše 200 rôznych aktivít reinvestovala viac ako 6 milionov eur späť do tlačového priemyslu. O výhodách a zmysle členstva už sme v Novinách písali a radi ešte budeme. Na výstavisku mali členovia FESPA Club vyhradený priestor pre osobné stretnutia a občerstvenie.

Výstava

V porovnaní s minulými rokmi bolo všetko komornejšie a skromnejšie, ale napreik tomu nebola o novinky a prekvapenia núdza. Tohtoročným heslom bolo „Bringing Color Back“ a už tradične bola súčasťou veľtrhu aj výstava dekorácií interiérov Printeriors a európska časť súťaže v carwrappingu World Wrap Masters.

Generálny riaditeľ spoločnosti Fespa Neil Felton povedal, že je skvelé otvoriť živé podujatie Fespa po takom dlhom období bez predstavenia: „Nemôžeme sa dočkať, až opäť privítame našu komunitu a pocítime rozruch živej šou, vychutnáme si stretnutie s ľuďmi opäť tvárou v tvár a pozrieme sa na najnovšie inovácie. Sme presvedčení, že tieto akcie v Amsterdame budú inšpiráciou pre špecializované firmy pôsobiace v oblasti tlače a signage, pretože upriamia svoju pozornosť na budúcnosť a zamerajú sa na obnovu podnikania a dlhodobý rast.“

fespa logo 2022

Veríme, že FESPA Global Print Expo 2022, ktorá sa má konať 31.5. – 3.6.2022 v Berlíne, bude opäť už v plnej paráde a bez pandemických obmedzení.