Home Eventy Fujifilm: novinky pre packaging

Fujifilm: novinky pre packaging

255
0
Novinky od Fuji Film

Japonský výrobca ohlásil viaceré novinky smerujúce najmä do obalového biznisu.

Termoformovacie atramenty Uvijet HZ

Spoločnosť Fujifilm oznámila uvedenie svojich nových LED UV vytvrdzovateľných tepelne tvarovateľných atramentov špeciálne navrhnutých pre použitie s plochými tlačiarňami Acuity Prime. Farby vytvrdzujú vo veľmi krátkom čase pomocou bežných LED UV lámp, čo z nich robí ideálne riešenie na zdobenie širokej škály materiálov bežne používaných na tvarovanie za tepla. Farby poskytujú vynikajúcu kvalitu pri hlbokom ťahaní za tepla, ohýbaní a vyfukovaní a sú vhodné na náročné dokončovacie práce, ako je ohýbanie, ryhovanie, frézovanie a rezanie. Farby neobsahujú prchavé rozpúšťadlá a uhľovodíky, čo znamená, že majú menší dopad na životné prostredie v porovnaní so solventnými produktmi.

Fuji UviJet HZ
Matthew Whiting - Fuji Film
Fuji Film: Matthew Whiting

Rad Uvijet HZ, navrhnutý pre vnútorné a vonkajšie aplikácie a vytvrdzovaný pri teplote medzi 150 – 200 °C, je podľa spoločnosti Fujifilm obzvlášť vhodný na aplikácie zahŕňajúce hlboké ťahanie za tepla, ohýbanie čiar a vyfukovanie kupoly. Matthew Whiting, produktový manažér spoločnosti Fujifilm Wide Format Inkjet Systems, povedal: „Pri tvarovaní za tepla nechcete, aby atrament popraskal, stal sa krehkým alebo sa odlupoval. Naše atramenty Uvijet HZ sú veľmi flexibilné a zachovávajú si svoju vysokú kvalitu počas celého procesu tvarovania za tepla, výsledkom čoho je vynikajúca povrchová úprava.“

Rad Uvijet HZ, ktorý je už k dispozícii, bude cenovo zhruba zodpovedať radu atramentov Fujifilm Uvijet KV.

Softvér a tlačiareň pre packaging

Spoločnosť Fujifilm tiež predstavila inteligentný digitálny front-endový pracovný softvér DFE (Smart Digital Front End), pre digitálnu tlačiareň na obalové riešenia, Jet Press FP790. Táto atramentová tlačiareň na vodnej báze so 790 mm pásom, dokáže reprodukovať viac ako 90 % farebného gamutu PANTONE, ponúka okrem CMYK aj dva vyhradené kanály pre bielu tlač s vysokou nepriehľadnosťou bielej farby a poskytuje vysokokvalitnú reprodukciu s rozlíšením 1200 x 1200 dpi. V porovnaní s flexotlačou umožňuje personalizáciu a dosahuje pri menších zákazkách nižšie prevádzkové náklady. Technický list k stiahnutiu nájdete tu.

Fuji Film: Jet Press FP790
Fuji Film: Jet Press FP790
Hybrid Software

Nový softvér s otvorenou architektúrou a modulárnou konfiguráciou, skráti čas potrebný na prípravu tlače a zníži prevádzkové náklady, pričom ponechá otvorenú možnosť prispôsobiť softvér budúcim potrebám. Je výsledkom spolupráce Fuji a softvérového developera firmu Hybrid Software, ktorá patrí do skupiny Hybrid Software Group.

Manual Schrutt, vedúci oddelenia obalov v spoločnosti Fujifilm Graphic Systems EMEA: „Hybridný softvér má v sektore obalov závideniahodnú povesť pre poskytovanie inovatívnych riešení pracovného toku svetovej triedy. Spolupráca s tímom výskumu a vývoja spoločnosti Hybrid, jej vysoko kvalifikovanými vývojármi softvéru a čerpanie z ich rozsiahlych znalostí riešení pracovného toku pre obalový sektor nám umožnili vyvinúť veľmi rýchlu, robustnú a jedinečne inteligentnú infraštruktúru DFE pre náš nový stroj Jet Press FP790. To prinesie maximálnu efektivitu výroby a najvyššiu kvalitu výstupu potrebnú na splnenie neustále rastúcich požiadaviek na trhu flexibilných obalov, teraz aj v budúcnosti.“

Fujifilm predvedie tlačiareň Jet Press FP790 spolu so softvérom DFE na výstave Interpack v máji 2023 v Hale 8a/ stánok F65.

Interpack 2023