Home Design Paper bottle company: pilotný projekt

Paper bottle company: pilotný projekt

454
0

Výrobca papierových fliaš predstavil prvú pilotnú papierovú fľašu na aviváž Lenor pre spoločnosť Procter & Gamble, ktorá sa týmto pridáva ku komunite priekopníckych značiek Paboco.

Paboco týmto ohlásila pilotný projekt roku 2022 pre západnú Európu. Testovacie zavedenie fliaš bude tvoriť základ testu a stratégie učenia sa pri rozširovaní papierových obalov a ich širšom začlenení do portfólia spoločnosti P&G.

071921 lenor paboco opt1 web
60d2a37c806d27117c1bd9ac paboco brands

Technológia papierových fliaš spoločnosti Paboco rýchlo napreduje a sľubuje zníženie a nahradenie plastového obsahu pri súčasnom znížení uhlíkovej stopy v porovnaní s bežnými plastovými obalmi. Táto alternatívna forma balenia je čoraz životaschopnejšia a zvyšuje sa tempom, za ktorým stoja popredné spoločnosti v oblasti spotrebného tovaru a odborníci z tohto odvetvia vrátane spoločností The Coca-Cola Company, Carlsberg Group, The Absolut Company, L’Oréal, BillerudKorsnäs a ALPLA, ktorých spája vízia vytvoriť prvú 100% biologickú a recyklovateľnú papierovú fľašu na svete.

JerryPorter 0054 scaled e1626929292796
Jerry Porter

Prvá papierová fľaša Lenor je krokom na ceste k biologickému baleniu. Fľaša už v porovnaní s dnes používanou fľašou výrazne redukuje plast. Je prvá svojho druhu vyrábaná vo veľkom, vo svojom dizajne aj technológii, vyrobená z papiera s certifikáciou FSC s udržateľných zdrojov a z tenkej plastovej bariéry z recyklovaného PET. Na základe poznatkov z tohto míľnika budú budúce verzie fľaše integrovať bariéru do papierovej výstelky a vytvoria tak bezšvovú 100%-ne biologicky zloženú fľašu, plne recyklovateľnú.

Viceprezident pre výskum a vývoj pre globálny sektor textilných výrobkov a domácej starostlivosti spoločnosti Procter & Gamble Jerry Porter vysvetľuje: „Sme veľmi radi, že sa môžeme pridať k tejto skupine inovátorov obalov. Toto je ďalší míľnik na našej ceste spoločnosti P&G Fabric & Home Care k inovácii smerom k udržateľnejším formátom obalov. Naša zvolená pilotná značka Lenor má vynikajúce výsledky v zabudovaní recyklovaného plastu do svojich obalov, ktoré už v európskych priehľadných fľašiach používa až 100%. Teraz sa snažíme ísť o krok ďalej v obaloch na biologickej báze, ktoré majú veľmi sľubnú budúcnosť. Sme radi, že sme na tejto ceste s našimi partnermi pri vývoji ďalších generácií papierových fliaš. “

Spoločnosť P&G Fabric & Home Care so svojimi obľúbenými značkami ako Ariel, Lenor, Tide, Downy, Fairy a Cascade sa plne zaviazala k znižovaniu množstva plastov vo svojich obaloch. V rámci svojej ambície si spoločnosť P&G kladie za cieľ znížiť do roku 2030 používanie pôvodných plastov o 50%. Spoločnosť Fabric Care Europe sa okrem toho zaviazala k 30% absolútnemu zníženiu počtu plastov do roku 2025 a do roku 2022 navrhnúť 100% recyklovateľnosť – je to dobré na ceste k obom záväzkom. Spoločnosť Home Care sa zaviazala, že do roku 2025 nebude používať žiadne pôvodné plasty. Alternatívy a pilotné programy obalov vedené značkami sú rozhodujúcim prvkom na ceste k znižovaniu vplyvu na životné prostredie.

Papierová fľaša predstavuje s tenkou integrovanou biologickou bariérou, 100% recyklovateľnou z PET, PEF, alebo PEN, až 65% redukciu použitých plastov. Bariéra je oddeliteľná pri procese recyklácie. Použité sú zodpovedné papierové zdroje – certifikované FSC. Štandardná fľaša Paboco je dnes dostupná v 500 ml a 330 ml, avšak stúpa dopyt po dizajnových projektoch na mieru, s vlastným tvarom a využitím ražby. Zároveň sa fľaša hodí k štandardným uzáverovým systémom a ľahko sa integruje do plniacej linky. Unikátny je jej haptický a príjemne pôsobiaci vzhľad a dojem z povrchu.

IMG 0008 480x640 1
Gittan Schiöld

Dočasná generálna riaditeľka Gittan Schiöld v mene spoločnosti Paboco poznamenala: „Našou víziou je zmeniť toto odvetvie natrvalo a vytvoriť svet menej závislý od plastov a bez plastového odpadu, a to návrhom pre cirkulárnosť a vynájdením obalov z biologických materiálov. Skladovanie tekutín v papieri je obzvlášť náročné, ale jeho úspešné prijatie by mohlo mať pre planétu veľké výhody. Mať kategóriu P&G Fabric & Home Care ako partnera v komunite papierových fliaš je obrovskou podporou tejto vízie. Nielen, že skutočne zvyšuje váhu životaschopnosti tejto technológie, ale prináša so sebou aj know-how spoločnosti P&G, ktoré ponúka nové príležitosti na rozšírenie technológie papierových fliaš spoločnosti Paboco.

„Byť súčasťou tejto cesty od samého začiatku, vymyslieť technológiu a postaviť prvý stroj na papierovú fľašu holými rukami, je moja šanca zmeniť svet. Rozdiel smerom k udržateľnému svetu pre ďalšie generácie. To, čo robíme, nie je len nová fľaša, vytvárame rozdiel. “

Christian Carlsen, technický riaditeľ spoločnosti Paboco

fc14ac14 c88d 4216 b141 a92be42c5433 small
Christian Carlsen