Home Témy Novinky a aktuality Xerox Premium NeverTear: nový syntetický papier s antimikrobiálnym náterom

Xerox Premium NeverTear: nový syntetický papier s antimikrobiálnym náterom

413
0

Prvý antimikrobiálny syntetický papier na svete, potlačiteľný suchým tonerom, pre dokumenty s dlhou životnosťou, je na trhu.

Xerox Premium NeverTear je známy syntetický papier, navrhnutý na tvorbu  trvanlivých dokumentov. Materiál je vodotesný, odolný proti roztrhnutiu, odolný voči mastnotám a alkoholom a preto vhodný pre aplikácie, ktorých sa často dotýka veľa používateľov. Potiahnutá biela matná polyesterová fólia je vhodná na laserovú tlač a má vysokú odolnosť bez potreby laminovania.

Materiál je možné ľahko čistiť mydlovou vodou, alebo bielidlom, či bezpečne dezinfikovať rôznymi prostriedkami na báze alkoholu a rozpúšťadiel.

Syntetický papier Xerox Premium NeverTear má však teraz nový, antimikrobiálny náter zabraňujúci množeniu baktérií. Dokumenty sú hygienickejšie, najmä tie, ktoré sa zdieľajú medzi ľuďmi.

34749 full web

Nový antimikrobiálny povlak s názvom KernowPrint T5, vyvinutý spoločnosťou Kernow Coatings so sídlom vo Veľkej Británii, chráni povrch produktu a inhibuje rast a prežitie škodlivých mikroorganizmov, ako sú baktérie, huby a plesne. Náter je bezpečný pre potraviny a vodu a bol nezávisle testovaný podľa ISO 22196. Nová antimikrobiálna prísada v nátere je preukázateľne na 99,9% účinná  proti radu škodlivých baktérií. Je k dispozícii na matne bielych produktoch Xerox Premium NeverTear v hrúbkach od 95 do 350 mikrónov.

Toto je prvá aplikácia na svete špeciálne navrhnutá pre tlač suchým tonerom.

Kevin Ptak
Kevin Ptak

Materiál je vhodný, okrem iného, ​​na tlačoviny a značenie v nemocniciach, v zdravotníctve, alebo gastronómii pre produkty, ako sú jedálne lístky, členské karty, či spoločné dokumenty, ktoré prechádzajú mnohými rukami.

„Hygiena pracovného priestoru zostáva naďalej najvyššou prioritou a mnoho firiem hlbšie uvažuje o tom, ako chrániť svojich zamestnancov a zákazníkov pred škodlivými baktériami,“ hovorí Kevin Ptak, manažér marketingovej komunikácie, Fuji Xerox Nový Zéland.

„Zdieľanie dokumentov je jedným zo spôsobov prenosu baktérií, preto sme radi, že môžeme ponúknuť toto inovatívne riešenie a pomôcť našim zákazníkom získať druhú líniu obrany proti škodlivým baktériám.“

Všetky budúce objednávky produktu Xerox Premium NeverTear už budú antimikrobiálne.

Zdroj: Xerox, Antalis