Home Témy Novinky a aktuality Esko: Kongsberg predaný súkromnej investičnej spoločnosti

Esko: Kongsberg predaný súkromnej investičnej spoločnosti

529
0

Spoločnosť Esko, globálny vývojár integrovaných softvérových a hardvérových riešení pre obaly a etikety, predala svoje podnikanie v oblasti digitálneho dokončovania – firmu Kongsberg – americkej investičnej spoločnosti OpenGate Capital.

Kongsberg Precision Cutting Systems (Kongsberg PCS), bude teraz pôsobiť ako samostatný podnik. Spoločnosť Kongsberg bola založená v Nórsku v roku 1965 a v roku 1988 ju kúpil Esko, (potom Barco).

Vlani v decembri spoločnosť Esko súhlasila s predajom podniku spoločnosti OpenGate Capital. Akvizícia je teraz dokončená a zahŕňa pôvodné výskumné a vývojové pracovisko v nórskom Kongsbergu a výrobné pracovisko v českom Brne.

Nový podnik tak teraz zamestnáva 400 bývalých zamestnancov spoločnosti Esko pôsobiacich v Nórsku a v Českej republike a ďalších v novom sídle v belgickom Gente ako aj ďalších globálne umiestnených.

Kongsberg PCS Stuart
Stuart Fox

„Je to skutočne vzrušujúci deň pre všetkých v spoločnosti,“ uviedol prezident Kongsberg PCS Stuart Fox.

„Od roku 1965 je názov Kongsberg synonymom pre inovácie. Naše systémy viedli priemysel v poskytovaní presnosti, spoľahlivosti a kvality počas siedmich desaťročí. Po akvizícii spoločnosťou OpenGate Capital sa teraz zameriame na našu budúcnosť, inováciu a rast budúcej generácie.“

OpenGate Capital je private equity firma so sídlom v Los Angeles v Kalifornii, s európskou kanceláriou v Paríži a investíciami na piatich kontinentoch.

Fox tvrdí, že kúpa dá spoločnosti Kongsberg príležitosť preskúmať nové trhy.

„Budeme rozvíjať strategické iniciatívy zamerané na ďalšiu inováciu našich hardvérových a softvérových riešení pre digitálne dokončovanie, ako aj rozširovanie značky Kongsberg nad rámec obalového priemyslu,“ uviedol Fox.

„Aj keď sme nadšení z budúcnosti, zaviazali sme sa tiež k tomu, aby sme si ctili naše dedičstvo. Máme neuveriteľný tím 400 ľudí, z ktorých mnohí sú súčasťou rodiny Kongsbergovcov už viac ako 30 rokov.“

esko president mattias bystrom
Mattias Byström

„Hodnoty Kongsberg, ktoré sú pre našich zákazníkov dôležité – sila, výkon, životnosť stroja – vydržia.“

Spoločnosť tvrdí, že predaj, servis, spotrebný materiál a dodávky náhradných dielov pre stroje Kongsberg už umiestnené na trhu, budú pokračovať ako obvykle.

„Budeme pokračovať v investovaní do našej stolovej technológie a v nasledujúcich mesiacoch predstavíme najnovší vývoj s našimi automatizačnými riešeniami.“

Mattias Byström, prezident spoločností Pantone, Esko a X-Rite, uviedol: „Tento predaj umožní spoločnostiam Esko aj Kongsberg Precision Cutting Systems rozvíjať svoje vlastné strategické smery.“

„Sme si istí, že Kongsberg Precision Cutting má vzrušujúce časy pred sebou. Želáme tímu do budúcnosti to najlepšie.“