Home Témy Novinky a aktuality G-TEC Paper & Film Limited: TouchShieldTM

G-TEC Paper & Film Limited: TouchShieldTM

638
0

Efektívne riešenie ochrany proti šíreniu COVID19, ďalších vírusov a baktérií vo forme aktívnej laminácie.

Anglický výrobca G-TECH Paper & Film Limited patriaci do skupiny Gardiner Graphics Group predstavuje výsledok vlastného vývoja špeciálnej laminácie, ktorá je schopná v priebehu 15-tich minút zničiť 93,41 % vírusov (testované podľa ISO21702) a 99% baktérií (testované podľa ISO22196), na svojom povrchu.

Fólia TouchShield je číra monomerická laminovacia fólia s vodoznakom (tlačeným z rubovej strany fólie pred nanesením lepidla), ktorá vďaka svojmu unikátnemu  zloženiu dokáže aktívne eliminovať vírusy a baktérie 24 hodín denne, 7 dní v týždni, počas celej svojej 6-mesačnej životnosti.

Obrazok2

K dispozícii je viacero variant produktu: PVC, alebo Polyester. Mäkšia laminácia z PVC pod označním WPV70 je vhodná nielen na jednoduché povrchy, ale vďaka mäkčeniu aj pre aplikáciu na zakrivené tvary a plochy. Tvrdšia laminácia z Polyesteru pod označním CPET75 ponúka vynikajúcu rozmerovú stálosť a je určená predovšetkým na rovné a hladké povrchy s väčšou záťažou – ako sú napríklad dotykové obrazovky, tvárové štíty, pultové clony. PET je 100% recyklovateľný. Obe varianty fólií majú akrylové lepidlo na báze vody, s vysokou počiatočnou lepivosťou, ale zároveň ľahkou odstrániteľnosťou bez zanechania zvyškov na povrchu.

Štandardne je fólia dodávaná v roliach 1,27 x 25 m potlačená vodoznakom, aby po aplikácii bolo viditeľné, ktoré povrchy sú ňou chránené. Je ale možné dodať fóliu aj bez potlače v roliach 1,37 x 25 m, alebo pri odbere od 10.000 m2 s vlastnou individuálnou potlačou. Rovnako sú dodávané aj „baliarenské“ kotúčiky v šírkach od 50 do 200 mm. G-Tech Paper & Film limited je pomerne malý britský výrobca, ktorý je vďaka tomu schopný sa rýchlo prispôsobiť rozmanitým požiadavkám trhu a zákazníkov a flexibilne pozmeniť výrobu, ak je to potrebné.

Obrazok3

Materiál zvládne už spomínané mierne zakrivenia, takže je možné ním chrániť a polepovať napríklad rúčky nákupných vozíkov, alebo držadlá vo vozidlách MHD. Je to veľmi dobré riešenie na lamináciu pracovných, či jedálenských stolov, dotykových obrazoviek,  tlačidiel a plôch predajných automatov, schodiskových zábradlí a madiel, povrchov v recepciách, firemných kuchynkách, či na kúpeľňové povrchy. Jednoducho všade tam, kde dochádza k dotyku a teda hrozí prenos infekcie.

TouchShield obsahuje ióny striebra, ktoré sú v materiáli aktívne a pôsobia po celú dobu životnosti fólie, ktorú je možné pravidelne umývať a čistiť neabrazívnymi spôsobmi. Na funkčnosť a ochranný účinok to nemá žiadny negatívny vplyv, rovnako ako doba použitia – s časom sa ochranné vlastnosti laminácie vôbec nemenia, ióny striebra v materiáli stále sú a neubúdajú.

Obrazok4

Voči vírusom sú podľa výzkumov veľmi účinné aj ióny medi, tie však časom oxidujú a spôsobujú zmenu farebnosti materiálu, ktorý ich obsahuje. Preto voľba padla na striebro.

Použitím tejto ochrannej laminácie sa redukujú aj náklady na pravidelnú dezinfekciu, ktorá sa týmto stáva účinnejšia. Nezanedbateľný je tiež zmysel vodoznaku, ktorý jasne ukazuje, ktoré povrchy sú chránené a znižuje tak strach a nedôveru ľudí. Je tak možné zvyšovať dôveru spotrebiteľov a získavať pridanú hodnotu. Fólia je použiteľná naozaj rôznorodo, je číra, takže nepôsobí rušivo a je teda možné ju použiť veľmi všestranne v maloobchode, zdravotníctve, či verejnom sektore.

Touchshield ™ je dostatočne jemný na to, aby splynul, a zároveň je dostatočne rozpoznateľný, aby ste mu mohli dôverovať.

Je to cesta ako s prichádzajúcou zimou chrániť zamestnancov, chrániť zákazníkov, chrániť podnikanie.

[supsystic-form id=12]